Coq Au Vin Et Sa PuréE Maison

Coq au vin et sa purée maison

Hello everybody, it is me, Dave, welcome to our recipe site. Today, we're going to make a distinctive dish, Coq au vin et sa purée maison. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Coq au vin et sa purée maison is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's easy, it's quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Coq au vin et sa purée maison is something that I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Coq au vin et sa purée maison, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Coq au vin et sa purée maison delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Coq au vin et sa purée maison using 14 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Coq au vin et sa purée maison:

  1. 2 kg morceaux de coq
  2. 200 gr Carottes
  3. 200 gr d'oignons
  4. 40 gr d'échalotes
  5. 2 gousses d'ail
  6. Thym laurier
  7. Poivre en grain
  8. 1,5 litre vin rouge
  9. Cognac
  10. 1 litre Cube de bouillon de volaille ou fond brun de volaille
  11. 250 gr lardons
  12. 250 gr champignons de Paris
  13. 250 gr petits oignons blancs
  14. Persil

Instructions to make to make Coq au vin et sa purée maison

  1. La veille : éplucher, laver et émincer finement les carottes en rondelles, émincer les oignons, préparer l'ail en ôtant le germe. Placer la moitié des ingrédients dans un plat puis mettre les morceaux de coq finir le reste de préparation.
  2. Recouvrir de vin, d'un peu de cognac, laurier, thym, persil sel et poivre et finir par une fine pellicule d'huile et filmer. Laissez mariner minimum 12h en retournant les morceaux.
  3. Le lendemain, égouttez et épongez les morceaux de coq. Filtrez la marinade et la portez à ébullition, l'écumez. Rissolez les morceaux de coq sur toutes les faces en commençant par le côté peau dans un mélange beurre huile, les débarrasser et réserver.
  4. Ajoutez la garniture aromatique de la marinade dans le récipient de cuisson et la saisir y ajouter les morceaux de coq dégraisser et flamber avec le cognac. Ajoutez la marinade et laissez réduire, recouvrir de fond brun de volaille et assaisonner.
  5. Cuire pendant 1h30 à 2h30 suivant l'âge du coq, la cuisson doit être lente et régulière, compléter l'évaporation de la sauce avec du fond de volaille.
  6. Glacer (cuire lentement) les petits oignons dans le beurre, rissolé les lardons les dégraisser et les réserver, laver, couper les champignons et les sautés dans la graisse des lardons, hachez le persil.
  7. S'assurer de la cuisson du coq, débarrasser les morceaux et dégraisser la sauce et vérifier l'onctuosité (épaissir si besoin), remettre le coq, les lardons, les champignons les petits oignons et mijoter l'ensemble 20 minutes et servir bien chaud.

As your experience and also confidence grows, you will certainly locate that you have extra natural control over your diet regimen and also adapt your diet regimen to your personal preferences over time. Whether you intend to offer a dish that uses less or even more ingredients or is a little bit essentially hot, you can make straightforward modifications to attain this objective. To put it simply, begin making your dishes promptly. As for fundamental cooking abilities for novices you do not need to learn them yet only if you understand some easy cooking techniques.

This isn't a total guide to fast as well as simple lunch recipes but its great something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Steps to Make Any-night-of-the-week Coq au vin et sa purée maison. Thank you very much for your time. I am confident you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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